IMG_8292

30 de femei antreprenoare din Moldova și Ucraina vor beneficia de susținere în deschiderea creșelor de tip familial

Pe  5 decembrie 2023 a fost dat startul ”Programului de suport privind inițierea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor de tip familial”.  În cadrul acestui program au fost inițiate instruirile cu genericul ”Inițiază propria afacere” în domeniul serviciilor alternative de îngrijire a copiilor de tip familial.

La instruiri au participat primele 14 femei antreprenoare din Moldova dar și refugiate din Ucraina în cadrul cărora au putut afla mai multe despre gestionarea afacerii la domiciliu, formarea de bază în îngrijirea și primul ajutor pentru copii, aspectele de bază ale desfășurării unei afaceri cum ar fi gestionarea bugetului, promovarea serviciilor, stabilirea relațiilor cu furnizorii etc.

Instruirile au fost desfășurate în conformitate cu  metodologia Organizației Internaționale a Muncii de către treineri certificați de OIM.

Prima etapă a instruirilor a avut loc în perioada 5-7 decembrie, iar între 11 și 13 decembrie se va desfășura cea de a doua etapă a instruirilor în cadrul cărora antreprenoarele vor avea posibilitatea să deprindă abilități de soft.

”Programul de suport privind inițierea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor de tip familial” a fost lansat de AFAM, în parteneriat cu organizația internațională de caritate Street Child și cu susținerea Organizației Internaționale a Muncii. Acest proiect urmărește implementarea unui model de furnizare a serviciilor de îngrijire a copiilor de tip familial.

La finalul instruirilor 25 cele mai bune planuri de afaceri în domeniul serviciilor alternative de îngrijire a copiilor la domiciliu vor primi o susținere financiară pentru dezvoltarea afacerii. La următoarea etapă a instruirilor vor fi înregistrate următoarele 15 femei antreprenoare.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *