IMG_6085

A fost lansat proiectul ”Abilitarea economică a femeilor afectate de crize pentru o societate stabilă și prosperă”

Femeile ucrainene refugiate în Moldova ca urmare a acțiunilor militare, vor primi asistență din perspectiva abilitării lor economice. Asistența va fi acordată prin intermediul Proiectului ”Abilitarea economică a femeilor afectate de crize pentru o societate stabilă și prosperă” implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) în parteneriat cu Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM), cu susținerea UN Women, și finanțat de Fondul Femeilor pentru pace și asistență umanitară.

La evenimentul de lansare, care a avut lor pe 28 februarie 2023, Dominika Stojanoska, reprezentantă de țară UN Women Moldova a menționat că acest proiect are o importanță extrem de importantă pentru că vine în ajutorul femeilor și fetelor refugiate care au trebuit să-și lase casă pentru a se salva de război. Aici în Moldova, inclusiv prin intermediul acestui proiect, femeile și fetele refugiate vor putea beneficia de asistență care să le ajute să se integreze în societate.

Astfel printre obiectivele proiectului se numără sporirea redresării economice și sociale a femeilor refugiate, cât și asigurarea prevenirii și soluționării conflictelor, protecție, acțiuni umanitare și eforturi de consolidare a păcii.

Implementatorii proiectului își propun să organizeze traininguri, cluburi de dezbateri, și alte activități de formare profesională a refugiaților, să elaboreze un program de stagiu plătit pentru refugiate, să organizeze instruire pre-coaching bazată pe metodologia OIM.

  

Totodată vor fi organizate cursuri și master-class-uri pentru și de către refugiate, vor avea loc vizite de studiu la agenți economici și organizată consultanță și suport la angajare a refugiatelor.  Se vor epune și eforturi în înființarea Women’s Refugee Club „We Women – CAN”.

Perioada de implementare a proiectului ”Abilitarea economică a femeilor afectate de crize pentru o societate stabilă și prosperă” este 1 februarie – 31 decembrie 2023.

Acest material este realizat în cadrul proiectului „Abilitarea femeilor afectate de crize pentru o societate mai bogată şi mai stabilă”, implementat cu susţinerea UN Women, şi finanţat de Fondul Femeilor pentru pace şi asistenţă umanitară. Opiniile exprimate aparțin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al donatorilor.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *