968188B4-3F0C-4E68-8DC5-81E17ADCDE02

AFAM a participat la lansarea Grupului de lucru ad-hoc Abilitarea Economică a Femeilor

Directoarea executivă AFAM Lilia Palii a participat azi la lansarea Grupului de lucru ad-hoc Abilitarea Economică a Femeilor din cadrul Consiliului Economic pe lângă prim-ministrul RM.

AFAM salută crearea acestui GL ca platformă de dialog, expertiză și promovare de inițiative, dar și în mod particular a Foii de parcurs privind Abilitarea Economică a Femeilor elaborată de Secretariatul Consiliului Economic, cu susținerea UN Women și cu sprijinul financiar al Suediei.

Abilitarea economică a femeilor este esențială pentru realizarea drepturilor femeilor și a egalității de gen, pentru  eradicării sărăciei și creșterii economice incluzive și reziliete.

Comunitatea membrelor AFAM, își dorește o implicare activă în realizarea acțiunilor Foii de parcurs astfel încît ”vocea” femeilor antreprenoare să fie auzită și este gata să acorde expertiza unor femei practiciene pe dimensiunea abilitării economice a femeilor din Republica Moldova. Concomitent a fost evocată propunerea includerii ca obiectiv a capacitării sectorului asociativ ca actor important al dialogului participativ și a proceselor de integrăre socio-economice a femeilor.  

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *