Ment3

Conferința GoMentor: lansarea Programului de mentorat în afaceri AFAM

La data de 3 decembrie 2017 a avut loc conferința de lansare a programului de mentorat în afaceri „GoMentor: dacă vrei să crești, alege-ți un mentor bun” propus de AFAM, cu suportul partenerilor UN WOMEN, Ambasada Suediei și Proiectul de Competitivitate, finanțat de USAID și de Guvernul Suediei, la care au participat peste 100 de femei din Republica Moldova, potențiale beneficiare ale programului nou lansat.

Programul „GoMentor” este o continuitate firească a misiunii Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova, cea de a susține și de a crește potențialul feminin în domeniul antreprenorial și managerial din Republica Moldova prin crearea unei platforme eficiente de interacțiune. ”GoMentor” se va desfășura pe parcursul a nouă luni, timp în care 35 de femei din Republica Moldova, vor beneficia de mentorat și consultanță din partea membrelor AFAM, care pe lângă acest statut, excelează în domeniul antreprenoriatului, aflându-se la cârma unor companii cu renume din țară.

„Femeile de la noi sunt lidere înnăscute și dețin calitățile necesare pentru a dezvolta afaceri de succes. Au nevoie doar de puțină susținere, pe care noi ne propunem să le-o oferim prin sesiuni de mentorat individuale și de grup. Pe viitor, ne propunem să dezvoltăm tot mai multe programe similare, pentru a contribui la dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial favorabil și pentru femei”, a declarat președinta AFAM, Otilia Drăguțanu.

La evenimentul de lansare s-a discutat despre rolul mentoratului la diferite etape de dezvoltare a unei afaceri și despre managementul situațiilor de criză. Au fost analizate și discutate experiențele locale și internaționale de mentorat, istorii de succes, provocările și barierele startup-urilor. Potențialele beneficiare ale programului au avut ocazia de a se informa despre modul de aplicare, procedura de selectare a participantelor, dar și de a-și exprima dorințele și așteptările.
Prezente la eveniment, E.S. Signe Burgstaller, ambasadoarea Suediei în Moldova a vorbit despre situația antreprenorială actuală a femeilor din Republica Moldova: „Femeile încă mai sunt sub-reprezentate în procesul de luare a deciziilor ”, tocmai de aceea a decis să susțină un astfel de program, care nu este unul simplu și necesită o supraveghere atentă, dar care în timp se poate dovedi a fi eficient și de succes. Doamna Asya Varbanova, reprezentanta de țară interimară, UN Women, a salutat inițiativa noastră și a încurajat doamnele prezente să nu le fie frică să-și facă vocea auzită și să se implice activ în procesele de luare a deciziilor prin aplicarea și promovarea Principiilor de Abilitare a Femeilor, elaborate de UN Women și Pactul Global ONU.

Reamintim că Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM) este un ONG creat în anul 2013 de către 9 membre fondatoare și promovează afirmarea femeilor antreprenoare și a femeilor în poziții de conducere în calitate de factor important al dezvoltării economice locale şi naţionale. În 4 ani de activitate, AFAM a realizat peste 150 de evenimente și proiecte pentru membre și publicul larg, având în calitate de parteneri instituții, asociații naționale și internaționale de business, donatori externi în Republica Moldova și alți actori-cheie din mediul de afaceri. Actualmente AFAM numără 100 de membre din peste 20 de domenii de activitate.

Sursa: www.evenimente.md

Comments are closed.