Cristina Trostinetskaya este mamă a cinci copii. De la 7 ani locuiește în Moldova. Părinții ei sunt originari din Moldova, însă, încă în perioada sovietică s-au mutat cu traiul în Rusia.
”M-am născut în Orientul Îndepărtat, în Nakhodka, iar când aveam 7 ani, eu și mama ne-am întors în Chișinău, la părinții ei”. A mers aici la liceul ”A.S.Pușkin”. Imediat după școală s-a căsătorit și a intrat la Universitatea Slavonă, Facultatea de Turism și Management Hotelier.
”Am absolvit Universitatea cu mențiune, chiar dacă eram deja o tânără mamă. În primul an s-a născut primul meu fecior, Alexey (acum este elev în clasa a X-a la liceul teatral și studiază muzica), iar în anul trei s-a născut Matvey (acum e elev în clasa a VII-a). Mai târziu au apărut și ultimele 2 fiice. Cea mai mică are 3 ani”. Am și educație muzicală – cânt la pian, am făcut un curs de chitară și intenționez să folosesc aceste cunoștințe în munca cu copiii”, ne-a destăinuit Cristina.
Astăzi Cristina planifică să inițieze o creșă de tip familial cu denumirea ”Maniunea”. Pentru asta a participat la ”Programul de suport privind inițierea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor de tip familial”, implementat de AFAM, în parteneriat cu Street Child și cu susținerea UBS Optimus Foundation, în cadrul proiectului proiectului “Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie pentru populația de refugiați ucraineni”. Acest proiect urmărește implementarea unui model de furnizare a serviciilor de îngrijire a copiilor de tip familial, în cadrul căruia Cristina a beneficiat de instruiri, mentorat și de un grant de până la 3000 de euro pentru amenajare.
”Chiar acum suntem în proces de amenajare a spațiului și de procurare a echipamentului necesar pentru creșă. Intenționez să deschid creșa de tip familial deja după sărbătorile pascale. Creșa mea urmează să fie frecventată, chiar din primele zile, de două fetițe gemene de doi anișori.
Sunt sigură că va merge bine și aștept cu nerăbdare lansarea. Cred că această oportunitate de a deveni antreprenoare și de a-mi câștiga de sine stătător existența este un lucru absolut minunat”, spune Cristina cu emoții, blîndețe în ochi și determinare pentru noul parcurs profesional.
Activitatea are loc în cadrul proiectului “Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie pentru populația de refugiați ucraineni”, implementat de către AFAM cu susținerea Street Child și UBS Optimus Foundation.
Add a Comment