23

Duminica dedicată comunității și Proiectului #Un_arbore_pentru_eternitate

Acasă se pot face lucruri frumoase și ea, Ludmila Furtuna, membră a Consiliului de Administrare AFAM, antreprenoare, medic de profesie, ne-a oferit încă o dată un exemplu demn de preluat de implicare civică și responsabilitate socială.
Satul Chetrosu, raionul Drochia – localitatea de baștină a Ludmilei, care revenită de peste hotare a decis să își dedice timpul liber pentru a oferi consultații medicale gratuite și să contribuie de comun cu susținerea diasporei la dezvoltarea comunității cu tot ce este nevoie. Ludmila a reușit să implementeze și o multitudine de proiecte pentru întreaga țară, nu doar pentru localitatea sa și sper că ați reușit să o cunoașteți în cadrul evenimentului #Meet_AFAM_Members.
Ne-am gândit care ar fi acei parametri care produc schimbarea și considerăm că, schimbarea începe de la sine și ținând cont de celebrarea Zilei Mondiale a Mediului, am reușit să organizăm a doua acțiune de plantare a arborilor de stejar în satul Chetrosu, oferiți cu titlu gratuit de către compania ”Kids for Nature”.
Cu toții cunosc că, atunci când vorbim de afaceri, mai întâi vorbim despre oameni și evenimentul dat nu ar fi avut loc fără suportul oferit de către Daniela Dohotaru, care de comun cu soțul a fondat compania ”Kids for Nature”, din dragoste pentru mediu și crearea unei surse sigure de oxigen. Cu această ocazie am reușit să cunoaștem impresionanta poveste care se află în spatele acestor copăcei și o să ne împărtășim și cu voi în cadrul unui eveniment AFAM. Aprecieri sincere Danielei pentru suport și implicare, ea fiind alături de noi și în cadrul procesului de plantare, le dorim succese în continuare în misiunea lor creatoare de #verde.
Trebuie să menționăm că, noi planificam lansarea unui proiect inedit pentru #Diaspora la ea acasă – membra noastră Ludmila fiind un exemplu elocvent prin revenirea sa acasă pentru a făuri un viitor în țara noastră și am fost plăcut surprinse să vedem prezente la întrevedere 2 doamne revenite de curând din străinătate și dornice de a-și lansa propria afacere în localitatea de baștină.
În conformitate cu Strategia AFAM, am oferit consultanță în domeniul antreprenorial, transfer de bune practici naționale și internaționale, identificat necesitățile și creat sinergii în afaceri antreprenoarelor din satul Chetrosu, unde am avut ocazia să cunoaștem 14 antreprenoare dornice să se dezvolte și au renunțat la grijile cotidiene pentru dorința de a afla informații prețioase.
”Proiectul nostru este unul de amploare care vizează nu doar comunitatea AFAM, dar la nivel macro – toată țara, prin prisma alinierii Moldovei la standarte internațioale și totodată, considerând generațiile viitoare și moștenirea care se lasă. Contribuția noastră pentru dezvoltarea țării este vitală și împreună vom crea un parcurs în beneficiul societății.” a vociferat Președinta AFAM, Angela Gladei
Am reușit să creăm un parteneriat sustenabil cu primăria satului Chetrosu din raionul Drochia pentru a susține antreprenorii din localitate și oferi consultanță în provocările care le au și aducem apreciere și mulțumire primarului, doamna Eșanu Aliona și în mod deosebit Ludmilei Furtuna pentru inițiativă și dorință nestăvilită de a încuraja comunitatea și diaspora să se implice în proiecte sociale.
AFAM va continua proiectul dat prin intermediul platformei ”Kids for Nature” și vă îndemnăm să apelați la ei cu încredere pentru a înverzi localitatea voastră și contribui la oxigenarea ecosistemului datorită acestor copăcei de stejari.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *