IMG_8314

Galina Garmaj – un exemplu de perseverență în fața provocărilor vieții

Galina Garmaj este un exemplu de perseverență în fața provocărilor vieții. Originară din Odesa, ea și-a construit o carieră de-a lungul a zece ani, activând ca economistă și contabilă. Femeia își amintește cu nostalgie că acasă a fost implicată în lansarea a două centre de dezvoltare pentru copii și a desfășurat mai multe afaceri în domeniul alimentației publice. Cu toate acestea, viața sa a luat o întorsătură semnificativă în urma declanșării războiului.

Galina s-a refugiat împreună cu fiica sa în Moldova. Destinul a adus-o la „Armata Salvării”, unde practică voluntariat. Ascultând poveștile mamelor din Ucraina, a înțeles că există o cerere crescută pentru servicii care să ofere nu doar îngrijire, ci și oportunități de dezvoltare pentru cei mici. Această constatare a devenit sursa de inspirație care a alimentat dorința sa de a deschide un centru de dezvoltare pentru copii.

Galina a analizat situația din Chișinău și a observat o nevoie semnificativă în ceea ce privește accesul la educație preșcolară pentru copiii ucraineni, care sunt preponderent vorbitori de limbă rusă. De asemenea, a remarcat o așteptare crescută în ceea ce privește integrarea copiilor cu dezabilități sau cu nevoi speciale.

Visul Galinei constă în crearea unui centru de zi pentru copii, numit SmileKids, care să ofere servicii de dădacă și simultan activități de dezvoltare, cum ar fi studiul limbii engleze, logopedie și master-clas-uri interactive. Ea a întâlnit la Chișinău mai multe femei din Ucraina, specialiste care își doresc să activeze la acest centru.

Un moment-cheie în ascensiunea ei antreprenorială a fost  participarea în cadrul proiectului „Abilitarea femeilor afectate de crize pentru o societate mai bogată şi mai stabilă”, implementat de CNTM în parteneriat cu AFAM, cu susţinerea UN Women, şi finanţat de Fondul Femeilorpentru Pace şi Asistenţă Umanitară. Galina a primit sprijin necesar pentru elaborarea planului de afaceri, care este o etapă crucială în demararea oricărei afaceri. De asemenea, a avut privilegiul de a beneficia și de sesiuni de coaching oferit de membra AFAM, femeia de afaceri  Ana Nicolăescu., care i-a oferit îndrumare și încredere în aspirațiile  sale antreprenoriale.

Pentru a-și materializa visul, Galina a aplicat, cu suportul AFAM, pentru un program de granturi și astfel a inițiat înregistrarea  centrului de dezvoltare.

Galina privește încrezător  la acest început de drum,  având speranță și motivația să se integreze în Republica Moldova și să devină economic independentă. Cu visul său ambițios și angajamentul său în educație, Galina Garmaj devine un exemplu de succes în transformarea pasiunii sale într-o afacere prosperă și în contribuția adusă comunității prin oferirea de servicii de calitate pentru copii.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *