p18

Gwennela Mercier Nica, Fondator, „Cocsinelle”

„Oferim copiilor din Moldova posibilitatea de a fi îmbrăcaţi rafinat, elegant şi cu bun gust.”

Gwennela Mercier Nica este o franţuzoaică care locuieşte în Paris şi are propria afacere în Chişinău. Ocupând diverse poziţii importante într-o companie de distribuţie, aflate printre cele de top, aceasta şi-a creat o marcă de modă franceză Cocsinelle pentru copii şi femei.

Eram în vacanţă împreună cu familia la Chişinău (soţul meu este moldovean). În timp ce ne plimbăm cu copiii pe străzile Chişinăului, soţul meu mă întreabă: „De ce toată lumea se uită la fiica noastră?”. Pe moment am rămas perplexă, iar el s-a uitat la mine şi a spus: „Toţi o privesc nu pentru că ar fi extraordinar de frumoasă, dar pentru că poartă haine diferite de restul copiilor. Chiar dacă are doar doi ani, ea este îmbrăcată rafinat, elegant şi cu bun gust”. Atunci mi-am zis: „De ce să nu oferim şi copiilor din Moldova posibilitatea de a fi îmbrăcaţi ca şi fiica noastră?”. Astfel s-a născut ideea brandului Cocsinelle.

Dincolo de aspectul geografic şi distanţa de la Paris la Chişinău, provocarea cea mai mare a fost să găsesc şi să-i aduc în proiect pe cei mai buni parteneri şi colaboratori. Cea mai mare reuşită la această etapă este construirea unei echipe puternice şi competente. Nu am făcut-o intenţionat, dar la moment echipa permanentă Cocsinelle este formată din femei. În carierea mea am lucrat într-un mediu exclusiv masculin sau feminin. Deopotrivă e uşor şi greu, dar recunosc că lucrez cu mai mult entuziasm cu femeile.

Dacă aş fi din nou la început de drum, nu aş schimba nimic. De la început, graţie anturajului şi persoanelor competente, proiectul a pornit pe o cale bună. Nu pot spune că există o singură persoană care m-a influenţat, dar păstrez în memorie amintirea unor superiori din cariera mea, cel mai des femei, pe care le-am admirat pentru energia şi entuziasmul lor. Acum mă angajez, la rândul meu, să comunic şi să exprim energia pozitivă.

Sunt mereu în căutarea informaţiei şi a noilor metode pentru îmbunătăţirea activităţii companiei mele. Am o experienţă solidă în gestionarea produselor, de la concept până la distribuţie, dar nu am studii şi cunoştinţe despre industria textilă. Pentru a obţine cât mai rapid aceste cunoştinţe şi ca să evit erorile, am apelat la sfaturile unui profesionist recunoscut în această branşă – creatoarea şi directoarea unei celebre mărci franceze de haine.

Hainele Cocsinelle sunt o amprentă a poeziei, dragostei şi eleganţei franceze. Este o marcă care pune accent pe originalitate, noi colaborând cu diverşi artişti la conceperea şi punerea în valoare a produselor. Conceptul produselor este elaborat la Paris, iar compania Victorina Tex asigură producerea şi distribuţia în Moldova.

Designul magazinului Cocsinelle a fost realizat în spiritul unui apartament parizian în stilul Haussman. De mai mulţi ani sunt pasionată şi practic artele plastice (pictura şi sculptura). De asemenea, sunt pasionată de antichităţi şi decoraţiuni şi mereu sunt gata să fac mai multe drumuri pentru a găsi cele mai frumoase obiecte. Moda este, bineînţeles, o altă pasiune de-a mea, căci, locuind la Paris, este foarte greu să rezişti acestei tentaţii.

Acest articol a fost creat de către Asociaţia Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM), în cadrul proiectului „Istoria mea de succes”, cu sprijinul Programului ONU „Femeile în politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finanțat de Guvernul Suediei.

Comments are closed.