p10

Larisa Cepoi, Manager Administrativ și HR, „Land Support System”

„Echilibrul din viaţa personală îl accentuează pe cel profesional.”



„Orice lucru făcut cu dăruire în lumea asta dă roade, femeile sunt un izvor nesecat, care au nevoie uneori de mai mult curaj ca să se afirme în afacerea ce și-o planifică”, susţine Larisa Cepoi.

Plină de ambiţie, tenacitate, curaj şi cu o dorinţă de a cunoaşte lucruri noi, Larisa Cepoi activeză în cadrul companiei cu capital străin „Land Support System” SRL (LSS), în poziţia de manager administrativ/HR. „Land Support System” este o filială a a companiei române Heveco SRL în Republica Moldova.

„La recomandarea unei prietene am aplicat la acest job. Prima etapă a interviului am trecut-o cu brio, iar peste trei săptămâni am fost invitată să fac parte din echipă. Domeniul de activitate, cel al cartografiei digitale, proiectare şi fotogrametriei erau străine pentru mine, dar datorită curiozităţii am dezlegat acest mister. Aici am trecut prin mai multe etape de creştere profesională, nu a fost uşor, dar am reuşit. Am depus străduinţă, suflet şi gândire pozitivă în tot ceea ce făceam. Pentru mine fiecare zi era o încercare, o redescoperire şi o provocare la care am făcut faţă.

Au fost şi momente mai puţin plăcute. Astfel, am ajuns să aplic comunicarea eficientă şi să am o poziţiei fermă şi corectă în situaţiile dificile. Pentru a îmbunătăți comunicarea în cadrul unei organizaţii trebuie de aplicat canalele eficiente de transmitere a informaţiei, ascultarea, încurajarea, încrederea reciprocă şi evitarea feedback-ului negativ.

La vârsta de 28 de ani mă regăsesc perfect în toate realizările şi împlinirile trăite până acum, atât personal cât şi profesional. Însă, în ciuda diplomelor pe care le am, cel mai mare lucru realizat până acum este cel de a fi mamă împlinită. Căci echilibrul din viaţa personală îl accentuează pe cel profesional.

La întrebarea „Ce aş schimba din tot ce am trăit şi am făcut până acum?”, aş răspunde sincer – nimic. Toate lucrurile pe care le-am obţinut până acum, momentele plăcute, clipele frumoase, mi le-am organizat după propria-mi dorinţă, necesitate şi satisfacţie. Pe tot parcursul m-au inspirat şi motivat mentorii mei, cărţile citite şi recomandările primite de la experţi în domeniul resurselor umane şi dezvoltării personale. De exemplu, recomandările lui David Parkinson te pot ghida şi învăţa trucuri pe care le poţi aplica nu numai la interviul de recrutare dar şi în viaţa de zi cu zi.

Un lucru important în viaţa mea care a dus la atingerea obiectivelor propuse a fost mediul pozitiv în care m-am aflat, sfaturile utile şi dorinţa nesecată de a cunoaşte şi face lucrurile care te fac împlinită. Eu îmi planific un buget pentru întâlniri, instruiri, coachinguri şi desigur pentru cărţi. În plus, cred că motivaţia şi încrederea sunt elementele care ne ajută să reuşim.

Acest articol a fost creat de către Asociaţia Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM), în cadrul proiectului „Istoria mea de succes”, cu sprijinul Programului ONU „Femeile în politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finanțat de Guvernul Suediei.

Comments are closed.