p14

Natalia Vrabie, Preşedinte de Onoare, MAIB

„În afacerea bancară, trebuie să ai auz muzical şi intuiţie, să deţii aptitudini de diplomat, psiholog şi artist.”

Natalia Vrabie şi-a consacrat activitatea de muncă de mai bine de 40 de ani sectorului bancar, manifestîndu-se pe întreaga perioadă ca specialist şi conducător talentat, de înalt profesionalism şi competenţă, cu viziune economică progresistă.

Timp de 17 ani, a deţinut onorabilul statut de Preşedinte al BC „Moldova Agroindbank” SA, instituţie căreia i-a dedicat 22 de ani din viaţă şi toate cunoştinţele şi puterea profesională. În toţi aceşti ani, împreună cu echipa, a construit şi a consolidat o bancă puternică, care este calificată de-a dreptul pilon al sitemului bancar, dar şi o forţă motrice care a contribuit activ la transformările ce au avut loc în dezvoltarea social-economică a ţării. Premiul acordat de către Finance Central Europe – „Cea mai bună bancă a deceniului 2000-2010” demonstrează corectitudinea strategiei pe care a promovat-o BC „Moldova Agroindbank” SA, condusă de managerul de top, Natalia Vrabie.

Drept confirmare a profesionalismului şi randamentului adus instituţiei, a administrării competente, profesioniste şi responsabile, inclusiv în situaţii dificile, Natalia Vrabie a obţinut un şir de tiluri şi distincţii de stat: Medalia „Meritul Civic”, 1996; Titlul onorific „Woman of the year” – American Biografical Institute (SUA), 2000; Cavaler al Ordinului Republicii, 2001; „Businessman-ul anului” – VIP Magazin, 2011.

„Anii pe care i-am dedicat pentru Moldova Agroindbank vor rămîne cea mai frumoasă parte din viaţa mea. Cu toate că se consideră că activitatea bancară este un domeniu stăpânit de bărbaţi, am încercat să deomonstrez, prin propriul meu exemplu faptul că femeile o pot face la fel, cu multă iscusinţă şi profunzime, având deplina înţelegere şi susţinere a familiei”, împărtăşeşte Natalia Vrabie, care continuă să-şi aducă aportul personal şi profesional la dezvoltarea MAIB în calitatea sa de Preşedinte de Onoare al băncii.

Asociaţia Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM) oferă Nataliei Vrabie oportunitatea de a-şi împărtăşi cunoştinţele, experienţa unică care reprezintă, pentru cei din jur, o şcoală a excelenţei. „Femeia, ca şi lumea, e o şcoală”, a spus Mihai Eminescu, cuvinte valabile şi în cazul Nataliei Vrabie.

Acest articol a fost creat de către Asociaţia Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM), în cadrul proiectului „Istoria mea de succes”, cu sprijinul Programului ONU „Femeile în politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finanțat de Guvernul Suediei.

Comments are closed.