2

Robin Sharma, despre leadership: în ultimele ore din viață te vei gândi la 2 lucruri

Leadershipul este foarte simplu: inseamna sa faci lucrurile cu pasiune, sa fii pozitiv si sa oferi rezultate in loc sa te plangi, a afirmat Robin Sharma, unul dintre cei mai importanti specialisti ai lumii in domeniu, in cadrul evenimentului The Ultimate Success Summit.

Victimele isi gasesc scuze, liderii ofera rezulte
1. Leadershipul este foarte simplu.
In ultimele ore din viata, sunt doua lucruri la care va veti gandi: Cat ati realizatcomparativ cu potentialul pe care il aveti, comparativ cu talentul si darurile pe care le aveti si cati oameni ati ajutat, cata valoare ati creat.
Daca toate lucrurile pe care le faceti acum le vedeti ca fiind importante, s-ar putea ca la finalul vietii sa va dati seama ca acestea au fost cele mai putin importante.
2. Leadership-ul este despre cum gandesti, nu este un titlu, este despre pasiuni, este despre a fi pozitiv.
3. Am cunoscut o femeie in Africa de Sud. Nu avea prea multe, facea curatenie la hotel, dar facea asta ca si cum era cel mai important lucru din lume. Leadership este ceea ce faci cand nimeni nu te priveste. Fiecare poate inova, poate picta precum Picasso.
4. Victimele isi gasesc scuze, liderii ofera rezulte. Poti face pe victima sau poti fi lider, dar nu le poti face pe amandoua.
5. Micile imbunatatiri zilnice aduc rezultate uimitoare in timp.
6. Multi oameni au uitat sa fie umani.

Sharma despre noile reguli in leadership:
1. Nu sunteti platiti doar pentru a lucra, sunteti platiti ca sa va fie frica.
Daca nu va este frica macar o data la sapte zile, inseamna ca nu inovati foarte mult. Omorati confortul, asumati-va riscuri. Victimelor le este frica de schimbare, liderii sunt provocati de schimbare.
2. Vechiul model de leadership spunea ca trebuia sa ai o functie ca sa faci schimbari. Ca sa fii vizionar, daca vrei sa faci schimbari, daca vrei sa inovezi, nu ai nevoie de o functie.
Victimele spun ca nu ele sunt la conducere, ele acuza in loc sa ofere rezultate. Marimea functiei este mai putin importanta decat impactul pe care il aveti.
3. Succesul unui geniu este concentrarea. Multi sunt ocupati cu Facebook, cu iPhone-ul, cu mesajele de pe telefon.
Liderii nu sunt ocupati cu “sunt ocupat” (being busy), ei vor sa aiba impact.
Steve Jobs s-a uitat la toate produsele Apple si a spus ca se va concentra doar pe anumite produse. Concentrati-va pe rezultate tangibile. Leadershipul este despre impact si rezultate.
La finalu zilei ne intereseaza daca am facut sau nu anumite lucruri. Cheia este executia.
4. Primul vostru avantaj in fata competitiei este echipa, abilitatea de a creste lideri mai repede decat competitia.
Daca aveti 20 de oameni, uitati-va la ei ca la o companie cu 20 de lideri. Slujba voastra ca lideri este sa cresteti lideri.
5. Leadershipul este simplu, este despre trei lucruri- inspiratie, influenta si impact.

Sursa: www.wall-street.ro

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *