viber_image_2022-12-08_14-05-39-044

Asociația Obșteasca „AFAM” a semnat un acord de colaborare cu  Asociația Obșteasca  ”Centrul de Drept al Femeilor” 

Președinta Consiliului de administrare AFAM Angela GLADEI și Directoarea executivă al Centrului de Drept al Femeilor, Mariana BURUIANĂ  au semnat un acord de parteneriat de colaborare bilaterală

La eveniment a participat și dna Carolina Bugaian, fondatoare AFAM, director general Moldcell.

Parteneriatul între ambele asociații prevede consolidarea efortului comun de acțiune în abilitarea economică a femeilor din Republica Moldova, care este esențială pentru realizarea drepturilor femeilor și a egalității de gen.

Un pilon important în acest proces este dezvoltarea antreprenoriatului feminin și a solidarității comunității femeilor antreprenoare care prin expertiză, schimb de cunoștințe, abilități și mentorat doresc să ajute fetele și femeile din RM să creadă în propriile puteri, să fie cu adevărat împuternicite și să devină independente economic.

Impreună putem reuși!!!

Centrul de Drept al Femeilor este o organizație non-guvernamentală înregistrată în anul 2009 şi înființată de un grup de femei-juriste din Republica Moldova pentru a asigura că perspectiva de gen este prezentă atât în timpul procesului de elaborare cât și de aplicare a legii. CDF pledează pentru egalitatea de statut pentru femei și bărbați în viața publică și în cadrul familiei.

Misiunea CDF este de a contribui la promovarea egalităţii de gen și la prevenirea și combaterea violenței în bază de gen în RM prin sensibilizarea opiniei publice, consolidarea capacităţilor actorilor în domeniu, oferirea serviciilor holistice de asistenţă şi protecţie a femeilor, cercetare și analiză, monitorizare a legislaţiei şi alinierea acesteia la standarde internaţionale.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *