402405027_741916641310688_1849631092054128806_n-Recovered-Recovered

Conducerea unei grădinițe la domiciliu permite flexibilitate și control asupra veniturilor și orelor de lucru

Olesea Beloconi este o mamă cu  6 copii. Trei deja merg la școală, ceilalți trei la grădiniță, printre care și mezinul, care anul acesta a pășit și el pragul instituției.

Olesea a auzit la radio despre noua prevedere legală care permite deschiderea la domiciliu a unei creșe de până la 5 copii. Femeia are studii superioare, este specialist cu  diplomă în psiho-pedagogie. Ideea i s-a părut captivantă. ” Vreau să fiu propriul meu șef!”, acesta mi-a fost gîndul  își amintește Olesea zâmbind. ”Conducerea unei grădinițe la domiciliu permite flexibilitate și control asupra veniturilor și orelor de lucru. Este o soluției avantajoasă atît pentru mine ca angajare, pentru copii mei, cît și pentru alți părinți care ar putea să beneficieze de servicii alternative de creșă în condiții prietenoase. În perioada cât am stat în concediul de îngrijire a copiilor, deseori la rugămintea prietenelor stăteam și cu  copiii acestora,  spune Olesea.

”Se vorbește des despre asigurarea echilibrului dintre viața profesională și cea privată: – iată că această activitate ar fi o soluție perfectă pentru mine pentru a atinge acest echilibru. Ași petrece mai mult timp cu propriii mei copii mici, fiind în același timp antrenată profesional și cu posibilitate de a obține venituri adiționale pentru familia mea”, adaugă Olesea. Femeia mai spune că în zona în care locuiește nu sunt grădinițe private, iar cea de stat e supra solicitată. Ea crede că creșa pe care ar deschide-o ea ar ajuta multe familii din cartier.

Olesea a început să se gândească la aspectele organizaționale și a înțeles că are nevoie de suport și ghidare. Cu mare entuziazm a participat la cursurile antreprenoriale desfășurate de AFAM, a dezvoltat planul său de afaceri care o va ajuta să își transforme ideea într-un business de succes. Neaparat va aplica și la concursul de granturi, care o va ajuta nespus de mult la acest început de cale să se conformeze la rigorile de calitate necesare.

Este foarte determinată de ași schimba viața, de a deveni economic independentă, de a se realiza profesional și de a deveni ”LEDY BOSS” pentru sine insăși. În cadrul programului a avut multe de aflat. S-a bucurat Olesea să afle și că va putea beneficia și de un grant.

De fapt prin intermediul ” Programului de supot privind inițierea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor de tip familial” lansat de Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova în parteneriat cu organizația internațională de caritate Street Child UK și cu susținerea Organizației Internaționale a Muncii, toate cele 30 de participante pot aspira și la un pachet de suport financiar pentru adaptarea spațiului la standarde minime necesare pentru creșă.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *