334968610_171258742362344_8269150467565780829_n

GALA FEMEILOR ÎN ECONOMIE, cu genericul ”Day by Day Heroes

AFAM a participat la cea de-a 5-a ediție a  ”GALEI FEMEILOR ÎN ECONOMIE, cu genericul ”Day by Day Heroes” organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin din România, cu care are semnat un Acord de parteneriat.

GALA este cel mai mare eveniment de referință din România dedicat excelenței feminine care reunește anual  doamnele din domenii diferite de activitate, femeile care  au reușit să facă performanță la nivel național și care au avut rezultate deosebite în economia românească, care creează schimbări pozitive și de durată.

Și anul acesta sub egida CONAF și-au dat întâlnire atât reprezentanți de marcă ai mediului de afaceri din Romania și de peste hotare, cît  și parteneri și reprezentanți ai instituțiilor care susțin implicarea și dezvoltarea inițiativelor feminine în afaceri, în societate sau în cultură.

Printre oaspeții de onoare a evenimentului au fost Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu,  Prim-Ministrul României, Nicolae Ciucă, Comisarul european pentru egalitate, Helena Dali.

Marcel Ciolacu: ”Sunt convins că este momentul ca noi, bărbații, să recunoaștem că am fost prea încăpățânați sau prea conservatori şi am pierdut prea mult timp. Eu încerc deja să recuperez şi am lansat un prim demers în cadrul administrației publice. Împreună cu partenerii noștri, la finalul anului trecut, am depus un proiect de lege prin care 30% dintre candidați de pe liste la alegerile locale să fie femei. De asemenea, 30% din locurile consiliilor de administrație ale întreprinderilor de stat să fie ocupate de către doamne. Sunt convins că egalitatea de gen este un obiectiv la care se ajunge doar găsind soluţii la problemele acute legate de educaţie, demografie sau coeziune socială.

Nicolae Ciucă: „Pentru perioada 2021-2027, România a urmărit valorificarea tuturor oportunităţilor, atât prin crearea cadrului strategic naţional în domeniul egalităţii de şanse şi violenţei domestice, cât şi prin intervenţiile dedicate la nivelul programelor finanţate din fonduri europene. Prin Politica de Coeziune şi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dedicăm peste 9 miliarde de euro mediului de afaceri pentru investiţii în activităţi care favorizează creşterea economică şi crearea de locuri de muncă durabile, din care peste 100 de milioane euro sunt ţintite direct pentru sprijinul femeilor în sfera antreprenoriatului, în domeniul educaţiei sau a incluziunii sociale”.

Helene Dali: Noi trebuie să lucrăm pentru o lume egală, noi trebuie să îmbrățișăm diversitatea, noi trebuie să ajutăm oamenii să valorifice pe deplini potențialul lor… Este timpul de a aprecia contribuția femeilor în piața muncii”

Cristina Chiriac, Preşedinta CONAF: „Anul acesta, tema aleasă de ONU pentru a marca în 2023 Ziua Internaţională a Femeii este DigitALL: Inovaţie și tehnologie pentru egalitatea de gen. O temă perfect aliniată, sau continuată, de agenda prioritară pentru cea de-a 67-a sesiune a Comisiei Naţiunilor Unite pentru Statutul Femeii, Inovare, schimbare tehnologică și educație în era digitală pentru realizarea egalității de gen și abilitarea tuturor femeilor şi fetelor. Înțelegem și anticipăm tendințele, preocupările și îngrijorările globale. Tocmai de aceea, CONAF a deschis noi perspective pentru femeile antreprenoare din România.

Tot în cadrul evenimentului au participat și membrele Clubului Basarabencelor din România.

Mulțumim CONAF pentru invitație și pentru parteneriatul de excelență și de durată, care unește femeile antreprenoare  din Republica Moldova și Romania!!!! Felicitări pentru un eveniment inedit și excepțional!!!!

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *