Artboard 1

Secretariatul Alianței pentru Abilitarea Economică a Femeilor din Republica Moldova a fost preluat de AFAM

Secretariatul este organul executiv al Alianței, și este deținut de e către o organizație membră a acesteia. Mandatul Secretariatului este de 1 an, care poate fi reînnoit.

 

Secretariatul coordonează punerea în aplicare a deciziilor Comitetului Consultativ Strategic și realizează atât sarcini care țin de activitatea internă a Alianței, cât și sarcini de reprezentare în exterior a Alianței.

Dna Carolina Bugaian, Director general Moldcell,  Președinta Consiliului AFAM a menționat:  ”AFAM a preluat cu mare responsabilitate această funcție și exprimăm  încrederea în parteneriatul stabilit pe această platformă pentru a contribui de comun acord  la diminuarea barierelor din calea dezvoltării și abilitării economice a femeilor din Republica Moldova. Platforma are dezvoltată și o Agendă Legislativă a Femeilor, care reflectă prioritățile identificate de membrii pe domeniul economic, egalității de gen și fortificării rezilienței. Planul de acțiune ambițios  necesită o abordare sistemică și un efort conjugat atît a entităților din cadrul platformei, cît și a tuturor actorilor vizați pe care contăm foarte mult!”.

Alianța a fost creată în vara anului 2022 cu suportul consorțiului Women and Girls Empowered (WAGE), Center for International Private Enterprise (CIPE) și Asociația Barourilor Americane Inițiativa pentru Supremația Legii (ABA ROLI), în cadrul inițiativei „Reducerea Barierelor în calea Abilitării Economice a Femeilor în Moldova”, finanțată de către Secretariatul Oficiului Departamentului de Stat al SUA pe Probleme Globale ale Femeilor (S/GWI).

Alianța la moment este reprezentată de 12 membri – asociații de afaceri, asociații ale femeilor de afaceri și organizații ale societății civile din domeniul promovării drepturilor femeilor, care reprezintă diferite regiuni ale țării, inclusiv Regiunea Transnistreană și Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia.

 Următoarele asociații și organizații sunt la moment membre ale Alianței: Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM), Asociația Femeilor de Afaceri din mun. Bălți (AFA Bălți), Asociația Femeilor Profesioniste și de Afaceri din Moldova (BPW), Asociația Patronală din Industria Ușoară din Moldova (APIUS), Asociația Antreprenorilor cu Dizabilități din Moldova „Abilități Europene fără Limite” (AEFL), Centrul de Antreprenoriat și Politici Economice (CAPE), Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD), ONG „Stimul”, ONG „Resonance”, ONG „Vesta”, ONG „Women’s Initiatives”, Asociația Obștească Rețeua Femeilor pentru Democrație ”Women.s  Network”.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *